İletişim Hattı +90 326 214 4594
Haberler

15.Özel Sektör Buluşması

  • 14.08.2013
  • AntakyaTicaretBorsasi

 

İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) İran Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası ve İslam Kalkınma Bankası işbirliğinde, 27-29 Ekim 2013 tarihleri arasında, “Küresel Kalkınmada İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ülkelerinin Rolü” teması altında, “15. İslam Ülkeleri Özel Sektörü Tanıtım, Ticaret, Ortak Girişim ve Yatırım Toplantısı”  ve “7. İslam Ülkeleri İş Kadınları Forumu” nun, İran İslam Cumhuriyeti’nde düzenlenecektir.

  

​Yazıda devamla, bu toplantıların İİT üyesi ülkelerden çok sayıda girişimci, tüccar ve sanayicileri bir araya getirerek, ikili ilişkilerin geliştirilmesinde ve özellikle ekonomi ve işletmelerle ilgili sorunların tartışılmasında etkili oalcaktır. Söz konusu toplantılara İslam Kalkınma Bankası (İKB), İslami Ticaret Finansı Kuruluşu (ITFC), Kalkınma için İslami İşbirliği (ICD) gibi uluslararası finans kuruluşlarının katılarak, İslam ülkelerine sundukları hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirilecektir.
  
Söz konusu toplantıların ayrıca, girişimcilere/kurumlara yeni pazarları keşfetme, projelere finans sağlama, ortak girişimler oluşturma ve ihracat finansmanı gibi özel sektörün ortak ilgi alanlarındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirmektir. Bu toplantılar sayesinde İİT üyesi ülkelerin iş çevrelerinde yeni iş imkanları ve genişleme konularında bilinirlik oluşturulmuştur.

  

Yazıda, bu toplantıların ana hedeflerinin İİT iş dünyası arasında iş bağlantıları kurma, ortaklık oluşturma ve özel sektör ile hükümet, sivil toplum, bankalar ve finansal kurumlar arasında sürdürülebilir kalkınma için uygun ortam yaratılması, yatırım ve kapasite artırımı konularında diyalog oluşturulmasıdır. Ayrıca, bahsekonu toplantıların İİT ülkeleri arasında tecrübe ve fırsat paylaşımı, teknoloji transferi, girişimci gelişimi, müşterek teşebbüsler ve kamu özel sektör ortaklıklarının geliştirilerek kapasite oluşturulması, yasa yapıcılar, reklam ajansları ve ilgili çok taraflı kurumlar arasında bilgi değişimi imkanı sunacaktır.
  
Anılan toplantılara katılmak isteyenlerin  katılım formunu doldurarak ICCIA’na 20 Ağustos 2013 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.
 
 
  • 15.Özel Sektör Buluşması

Antakya Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi