İletişim Hattı +90 326 214 4594
Haberler

ENDÜSTRİYEL TASARIM ENVANTERİ

  • 24.12.2015
  • AntakyaTicaretBorsasi

 Türk Tasarım Damşma Konseyi’nin hazırladığı ve Kasım 2014’te yürürlüğe giren “Tasanm Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2016)” Hedef 4, Faaliyet Tde belirtilen "Türkiye'nin tasanm envanterinin hazırlanması" çalışması Birliğimiz ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) sorumluluğunda yürütülmektedir.

Envanterin amacı, Türkiye’de endüstriyel tasanm faaliyetlerinin insan kaynağı ve ekonomik açılardan hacmini, faaliyetlerin hangi sektörlere dağıldığım, endüstriyel tasarımcıların mesleklerini nasıl icra ettiklerini, uzmanlık alanlarım ve gelir durumlarım araştırmaktır. Hazırlanacak envanter, devlet desteklerine, vergi teşviklerine ve Türk Tasanm Damşma Konseyi'nde yapılacak çalışmalara temel oluşturacaktır.

Bu doğrultuda; bünyesinde endüstriyel tasanm faaliyeti bulunduran veya endüstriyel tasanm hizmeti alan üretim veya pazarlama firmalarına, endüstriyel tasanm hizmeti veren ofis veya şirketlere, dört yıllık endüstri ürünleri tasarımı veya endüstriyel tasanm bölümlerini bitirmiş tasarımcılara yönelik hazırlanmış anketlere Birliğimiz web sayfasındaki  “Endüstriyel Tasanm Envanteri Anketleri için tıklayınız.” adlı bölümden ulaşabilirsiniz.

Antakya Ticaret Borsası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç
İletişim Tercihi